DUURZAAM

Een misopvatting in de praktijk is dat men denkt dat RVS (Roestvast staal) een onderhoudsvrij materiaal is omdat het dus roestvrij zou zijn. Helaas is dat niet het geval. Alleen edele metalen, zoals goud en platina zijn roestvrij. Roestvast staal is wel erg duurzaam.

RVS, dat bestaat uit een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof, is dus roestvast. Dat wil zeggen dat het materiaal een bepaalde vastheid tegen corrosie bezit. Echter om deze conditie te behouden heeft het materiaal goed onderhoud nodig, vooral op de zwakkere plekken zoals in de hoeken en naden. Want als een geleidende stof, zoals water, zorgt voor contact tussen de verschillende typen metaalkristallen, dan ontstaan er kleine minutieuze elektrische stroompjes die ervoor zorgen dat de minst edele metaal langzaam op gaat lossen. Gevolg; de corrosie breidt zich uit.

Door het materiaal te reinigen waarbij alle minuscule roestplekjes worden verwijderd, krijgt het materiaal een langere levensduur. Een coating, verf of laklaag draagt bij tot een nog beter resultaat.

KD Straal- en Spuitservices geeft het juiste advies én behandeling voor duurzame conservering van metalen. Van grondige reiniging tot het aanbrengen van de gewenste beschermlaag in de vorm van een coating, verf of lak. En dat alles onder één dak.

ONS PROCES

Werk waar we trots op zijn

Kraan Arco

Telescoop Kraan

Hoogwerker

Bekijk al ons werk

button_kd_2